Google a deschis cutia Pandorei cand a lansat acel remarketing. Iar ca circul sa fie complet acum s-a extins si in Facebook, drept urmare nu mai ai scapare. De ce e bun remarketing-ul? Pentru ca te ajuta sa-ti pastrezi audienta (in cazul in care investesti in Google Adwords si setezi campanii de retargeting), te ajuta sa fii mai vizibil pentru cei care deja au luat contact cu tine, chiar si accidental (vizitatori cu bounce rate ridicat), te ajuta sa pui presiune pe cei care chiar au pus produse in cosul de cumparaturi (din site-ul tau) dar nu au finalizat inca acea comanda. De ce e rau? Pentru ca daca esti start-up ai pus-o!

Scenariu:

Este clar ca in Romania piata de e-commerce (sau online la modul general) s-a cristalizat in aproape toate domeniile. Drept urmare vizitatorii au ajuns sa aiba anumite preferinte (site-uri) vav de cumparaturi, stiri, informatii, etc.  Sa zicem ca primii 6-7 din fiecare categorie investesc in remarketing 20-30% din bugetul de Adwords (sigur asta poate insemna cateva zeci de mii de euro pe luna per ansamblu) si se poate ajunge la foarte aproape de 99% din “Impression share” din acea audienta. Restul de 1% este disponibil pt start-up-uri! Cati or fi ei.

Ce ar fi de facut in cazul start-up-urilor sau a site-urilor din josul clasamentului? Canale de comunicare alternativa si buzz-marketing.